"In deze tentoonstelling gaf Matthijs Bosman de kijker aanknopingspunten voor reizen in gedachten. Als een romanschrijver zette beeldend kunstenaar Bosman telkens een ander verhaal neer waarbij je verbeeldingskracht werd aangespoord en de fantasie geprikkeld.
Bij ‘24 kaarsdruppels’ waan je jezelf in een oud landhuis. Het werk ‘Apparaat om bij je te dragen en het leven af en toe in een musicalscène te veranderen’, gemaakt van 2 omroepspeakers met een accu en een MP3 speler, kan je verleiden tot dansen. En een miniatuur flat geeft door de ramen heen een indruk van huiselijk leven.
Je bent automatisch een voyeur in de gedachtenwereld van Bosman. Acht keer liet hij een fragment zien in de vorm van acht kleine installaties speciaal gemaakt voor deze expositie. Daarnaast toont hij in de achterruimte van Galerie West een 'site specific' werk waarbij je kan vermoeden dat er een ramp heeft plaatsgevonden. Met daarbij een filmprojectie én een performance tijdens de opening gaf Bosman deze keer een heel brede inkijk in zijn vervreemde wereld.
Ruim een jaar geleden toonde Bosman een soloproject in Galerie West, waarbij hij het hele pand transformeerde tot de leefomgeving van Jan en Archibald. Als kunstenaar is hij betrokken bij sociale en ruimtelijke veranderingsprocessen. Hieruit put hij zijn evocatieve verhalen die hij op ingenieuze en invoelende wijze weet vorm te geven in fysieke bouwwerken en constructies.”


Marie-José Sondeijker, Galerie West.
Scènes, rekwisieten en andere opties
Matthijs Bosman & Harmen de Hoop

krantenartikel (PDF)

  

fotografie:  Jhoeko fotografie:  Jhoeko
fotografie:  Jhoeko fotografie:  Jhoeko